Bøker

Paulas Reise. Finnmark 1944

(Gyldendal 2019)

Paula var fjorten år da hun måtte flykte fra hjemstedet og reise sørover. Alle hus i Finnmark og nord-Troms skulle brennes ned, og alle som bodde der ble tvunget til å dra. Ville hun noensinne finne igjen familien sin? Og hvor skulle hun gjøre av seg når hun ikke hadde noe hjem lenger?

Dette er en fortelling om en jente som opplevde den dramatiske tvangsevakueringen i 1944, og samtidig en faktabok om krigen og livet til barn og ungdom i Finnmark på denne tiden.  

MAYA – Urfolket i Mellom-Amerika

(Omnipax 2018)

Fargesterk og lettlest om Maya-kulturen.

Bli kjent med mayaenes mytologi og hellige bygninger, samfunn og hverdagsliv, kunst og vitenskap! Mayakulturen hadde sin blomstringstid fra år 150 til 900, men boka forteller også om kolonisering av kontinentet på 1500-tallet, og om undertrykking og diskriminering av mayaene helt fram til våre dager. Torunn Berge tar oss med på en reise gjennom mayaenes historie – fra mayakulturen oppsto for flere tusen år siden til dagens kamp for tilværelsen.

Boka er tilrettelagt for lesesvake i samarbeid med Leser søker bok, og passer for både ungdom og voksne.

Egypt – Revolusjon i faraoenes land

(Gyldendal 2015)

Hele verden fulgte med da hundretusener av ungdommer i Egypt protesterte mot det brutale militærregimet i landet.

I denne boka blir du kjent med noen av dem som deltok på Tahrir-plaassen. De forteller om hvorfor de ble med, om dramatiske og harde sammenstøt med sikkerhetsvakter og politi, men også om et sterkt fellesskap og politisk oppvåkning.

Torunn Berge har reist rundt i landet, intervjuet ungdommer og tatt bilder som kan ta pusten fra deg. Hun viser fram hvordan det er å være ung i en turbulent tid og forteller også om Egypts gamle historie, om pyramider, mumier og faraoer, og spennende turistmål.

Langs Silkeveien i Sentral-Asia

(Omnipax 2013)

Fargerik faktabok og reiseskildring fra noen av Østens mer ukjente land.

Usbekistan, Kasakhstan, Kirgisitan, Tadsjikistan og Turkmenistan – fem land langs Silkeveien i Sentral-Asia. Byer med navn som tatt ut av eventyr fra «Tusen og en natt», like eventyrlige i virkeligheten: Samarkand, Tasjkent, Bukhara …

Fem land med rike naturressurser og store miljøkatastrofer. Med en gammel kultur og en blodig historie. Her herjet Djengis Khan og Aleksander den store. Marco Polo la ut på sin lange reise mot øst, og kinesiske keisere sendte sine ambassadører til Vesten. Tett sammenvevd med landenes egen historie er historien om silken, stoffet som først ble produsert i Kina for 4500 år siden, og som ga navn til dette nettverket av ferdselsårer som kalles Silkeveien.

I tekst og bilder forteller forfatteren om opplevelser fra reiser på kryss og tvers i disse landene, om moderne stater, vakker natur, fantastiske kulturminner, et blomstrende folkeliv og gjestfrie mennesker.